cs

Luštěninové mouky

10.01.2022

Luštěniny mají v kuchyni široké pole působnosti. Při použití luštěninových mouk nemusíte upustit od tradičních receptů, ale můžete jen část klasické mouky nahradit moukou luštěninovou. Pro začátek můžete vyzkoušet 1/3. Vzhledem k tomu, že luštěninová mouka neobsahuje lepek, tak by úplným nahrazením těsto nebylo nadýchané jako obvykle a pravděpodobně byste to poznali i na chuti. Proč zařadit luštěninové mouky do svého jídelníčku?

  • mají vysoký obsah vlákniny - hrachová a fazolová mouka mají až 16g vlákniny /100g
  • vysoký obsah bílkovin - čočková mouka obsahuje 24g bílkovin/100g
  • luštěninové mouky jsou výborným zdrojem kvalitních sacharidů
  • bezlepkové mouky jsou přirozeně bezlepkové, ale u našich mouk Vám bezlepkovost, díky vlastní laboratoři zaručujeme

Přidáním luštěninových mouk do pokrmů se zlepší jejich nutriční hodnoty. Dají se použít nejen při vaření (jako základ na polévky, do zeleninových směsí, na přípravu různých placek), ale i při pečení slaných či sladkých pokrmů, pokud část bílé mouky nahradíme mouku z luštěnin, např. i u palačinek, muffinů atd. Vhodné pro sportovce, při redukci váhy, pro bezlepkovou dietu.

RECEPTY: