cs

FALAFEL S PETRŽELÍ

- bez lepku 

744 kJ/  178 kcal

- na 100 g

Tuky --- 7,6 g

Nasycené MK ---1,3 g

Sacharidy bez vlákniny ---19,4  g

Cukry--- 3,8 g

Vláknina --- 4,8 g

Bílkoviny --- 5,7 g

Chlorid sodný NaCl (Sůl) ---1,2 g


Regenerace : Výrobek necháme povolit po dobu 24 hodin při teplotě cca 3°C.

Regenerace probíhá v ražimu kombi (pára+horký vzduch) při teplotě 80-83°C. Pára max. 20% po dobu min. 15 minut.

Balení: 22 g / ks
115ks / karton ( 2300 g) 


Cizrnový falafel je skvělá a univerzální rostlinná surovina, kterou lze využít mnoha způsoby – nejen jako klasické kuličky ve wrapu. Zde je několik nápadů, jak falafel využít:

🍽️ 1. Klasický wrap nebo pita

  • Podávání: s hummusem, čerstvou zeleninou (okurka, rajče, salát, červená cibule), tahini omáčkou nebo jogurtovým dipem.

🥗 2. Falafel jako protein v salátu

  • Do salátu: rukola, římský salát, cherry rajčata, pečený lilek, granátové jablko.

  • Dresink: citronovo-tahini zálivka nebo jogurtový s česnekem.

🥙 3. Falafel bowl (míska)

  • quinoa nebo kuskus jako základ

  • falafel kuličky

  • grilovaná zelenina (cuketa, paprika, lilek)

  • hummus, pickles, červená řepa

  • sezamová semínka, čerstvé bylinky

🧆 4. Jako předkrm nebo tapas

  • Podávání s různými dipy: hummus, baba ghanoush, tzatziki.

🍔 5. Falafel burger

  • Rozmačkaný falafel jako "karbanátek" do bulky.

  • Doplněný avokádem, rajčetem, salátem, okurkou a veganskou majonézou.

🥄 6. Rozdrobený do těstovin nebo kuskusu

  • Rozdrcený falafel jako křupavý topping na těstoviny, nebo do zeleninových misek.

🥘 7. Zapékaný falafel

  • Například s rajčatovou omáčkou a mozzarellou/veganskou náhradou sýra – podobně jako masové kuličky.

🥪 8. Sendvič s falafelem

  • V tmavém chlebu nebo bagetě s čerstvou zeleninou, kyselou okurkou a bylinkovým dresinkem.

🧄 Tipy na dochucení:

  • K falafelu se hodí: citron, česnek, koriandr, petržel, římský kmín, chilli, tahini, jogurt, olivový olej.


Složení : voda, cizrnová drť (cizrnová mouka, kukuřičná mouka), petrželka mražená 14%, kukuřičná strouhanka (kukuřičná mouka, cizrnová mouka), olej slunečnicový, amarant, rýžová mouka, sušený česnek, sušená cibule, sůl, skořice, koriandr, římský kmín, nové koření, zázvor, muškátový ořech, pepř