
V kartonu 3000 g
1 ks cca 22 g
Cizrnové měšce se sýrem
Tuky --- 6,8 g
Nasycené MK ---1,3 g
Sacharidy bez vlákniny ---24,5 g
Cukry--- 1,2 g
Vláknina --- 2,8 g
Bílkoviny --- 6,4 g
Chlorid sodný NaCl (Sůl) ---1,4 g
Regenerace : Rozpalte olej ve fritéze na 150-180°C.
Nerozmražené měšce smažte dozlatova 3-4 minuty.
🧆Využití cizrnových měšců se sýrem
🥗 1. Jako hlavní chod
-
Podávejte je jako vegetariánské "karbanátky", třeba s:
-
bramborovou kaší a zeleninou,
-
kuskusem nebo quinoou,
-
zeleninovým pyré (mrkvové, batátové).
-
-
Doplnit můžete o bylinkový dip, jogurt s česnekem, nebo omáčku z rajčat a bazalky.
🥪 2. Do wrapu nebo sendviče
-
Zabalte je do tortilly/pita chlebu spolu s čerstvou zeleninou, listy salátu a jogurtovým nebo tahini dresinkem.
-
Fungují jako skvělý "zapečený prvek" do vegetariánského sendviče nebo burgeru.
🧁 3. Jako slaný snack nebo předkrm
-
Nabídněte je na večírcích jako jednohubky s pikantním nebo bylinkovým dipem.
-
Lze podávat teplé i studené, ideálně s citronem a koriandrovým pestem.
🍽️ 4. Součást vegetariánského obědového menu
-
Vhodné jako hlavní proteinová složka do veg boxu nebo lunch boxu – např. s grilovanou zeleninou, pečenými brambory a hummusem.
- 🌯 6. Zapékané jako "cizrnové kapsy"
-
Zapečte je s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a bylinkami jako vegetariánskou obdobu lasagní nebo musaky.
🧀 Kombinace chutí – co se hodí k cizrně a sýru:
-
česnek, kmín, kurkuma, koriandr, chilli
-
citronová šťáva, jogurt, tahini
-
pečená rajčata, červená řepa, špenát
-
karamelizovaná cibulka, pečená paprika, lilkový dip (baba ghanoush)
složení: cizrnové těsto 82% (voda, cizrnová mouka 17%, kukuřičná mouka, bramborový škrob, řepkový olej, sušené
bramborové vločky, česnek sušený, sůl mořská), #sýrová# náplň 18% (#sýr eidam# s 30% obs.tuku (45%),
voda, rýžová mouka, sušený #sýr eidam (sýr eidam#, sušená #syrovátka#, extrakt z droždí, emulgátor E339),
hrachová mouka instantní (hrachová mouka, rýžová mouka, olej řepkový, sůl), řepkový olej, #sýr sušený Blue