cs

BIOFACH 2023

25.01.2023

I letos nás najdete na #biofach2023, světovém veletrhu pro biopotraviny - od 14. - 17.2.2023.

Na největší výstavě v New Jersey, košer potravinářského průmyslu na světě jsme představili zákazníkům naše křehké plátky, kukuřičnou strouhanku a i naši poslední novinku "vegamaso" z hrachového proteinu.
Prezentace za naši firmu se ujal majitel Ing. Martin Fuchs a jeho bratr Michael.

Jak poznáte bio potravinu? U českých biopotravin najdete na obale "biozebru" - grafický znak BIO s nápisem "Produkt ekologického zemědělství" a kódem CZ-KEZ nebo CZ-ABCERT (české certifikační organizace pro biopotraviny). U našich bio výrobků máte jistotu, že jsou v nich obsažené jen ty správné přísady pocházející z ekologického zemědělství, které...

Alergie na lupinu má obdobné projevy jako alergie na jakékoliv jiné potraviny - od mírných lokálních (kožní, dýchací, trávící) až po život ohrožující. Síla reakce je různá - u některých jedinců k ní dochází již po konzumaci minimálního množství, jiní snesou určité množství a alergie se neprojeví.

Rostlinné alternativy masa jsou čím dál populárnější nejen ve světě, ale už i u nás v České republice. Poptávka po rostliných alternativách masa a mlečných výrobků je na vzestupu. Už i ti největší milovníci masa občas zařadí luštěninový burger nebo tofu do svého jídelníčku.

Luštěniny mají v kuchyni široké pole působnosti. Při použití luštěninových mouk nemusíte upustit od tradičních receptů, ale můžete jen část klasické mouky nahradit moukou luštěninovou. Pro začátek můžete vyzkoušet 1/3. Vzhledem k tomu, že luštěninová mouka neobsahuje lepek, tak by úplným nahrazením těsto nebylo nadýchané jako obvykle a...