
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota:
1628 kJ / 390 kcal
Tuky:
z toho nasycené mastné kyseliny:
Sacharidy:
z toho cukry:
Vláknina:
Bílkoviny:
Sůl:
4,7 g
0,1 g
70,8 g
0,0 g
9,7 g
10,2 g
0,8 g
TIP jak použít:
- vhodná k obalování místo klasické strouhanky a k následnému smažení - masa, zeleniny, žampionů, sýrů
- k zahušťování omáček, mletých mas
- pro odlehčení bramborových knedlíků a těst
Příprava ve fritéze:
- při 170 °C po 2,5 minutách začne strouhanka zlátnout, po 3 minutách je plátek masa zcela propečený
- - při 190 °C po 1,5 minutě začne strouhanka zlátnout, po 2 minutách je plátek masa zcela propečen
Příprava na pánvi:
- na rozpáleném tuku pečeme 2,5 - 4 minuty po obou stranách, podle síly masa