cs

Jáhlová mouka
jednodruhová 300g

  • bezlepku
  • působí zásaditě
  • vhodná pro sladké i slané pečení

Složení: jáhly


Popis:

Jáhly (původem z východní Asie) vznikají loupáním prosa. Z pomletých jahel vzniká přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhlová mouka je bohatým zdrojem hořčíku, fosforu, draslíku, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B. Obsahuje také vlákninu. Jáhly jsou zásaditou obilovinou. S jáhlovou moukou lze snadno nahradit vejce a lepek. Je vhodná pro pečení pečiva, placek i nejrůznějších sladkých sušenek, pro zahušťování omáček, nebo polévek. 

Výživové hodnoty na 100 g: 

Energetická hodnota 1548 kJ / 365 kcal

Tuky: 3,0 g 

 z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g

 Sacharidy: 72,6 g

 z toho cukry: 0,8 g 

 Vláknina: 2,2 g 

 Bílkoviny: 10,9 g 

 Sůl: < 0,1 g