Jáhlová mouka jednodruhová 300g

  • bez lepku
  • působí zásaditě

Složení: jáhly


Popis:

Jáhly (původem z východní Asie) vznikají loupáním prosa. Z pomletých jahel vzniká přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhlová mouka je bohatým zdrojem hořčíku,  fosforu, draslíku, železa, mědi, zinku. Z vitamínu převažují vitamíny skupiny B. Obsahuje také vlákninu. Jáhly jsou zásaditou obilovinou. Lze s ní snadno nahradit vejce a lepek. Jáhlová mouka je vhodná pro pečení pečiva, placek i nejrůznějších sladkých sušenky, pro zahušťování omáček.

Výživové hodnoty na 100 g: 

Energetická hodnota:

1564 kj/ 375 kcal

Tuky:
z toho nasycené mastné kyseliny:
Sacharidy:
z toho cukry:
Vláknina:
Bílkoviny:
Sůl:      

3 g
0 g
72 g
0 g
2 g
12 g
0 g