Jáhlová mouka
jednodruhová 300g
- bezlepku
- působí zásaditě
- vhodná pro sladké i slané pečení
Složení: jáhly
Popis:
Jáhly (původem z východní Asie) vznikají loupáním prosa. Z pomletých jahel vzniká přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhlová mouka je bohatým zdrojem hořčíku, fosforu, draslíku, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B. Obsahuje také vlákninu. Jáhly jsou zásaditou obilovinou. S jáhlovou moukou lze snadno nahradit vejce a lepek. Je vhodná pro pečení pečiva, placek i nejrůznějších sladkých sušenek, pro zahušťování omáček, nebo polévek.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1548 kJ / 365 kcal
Tuky: 3,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 72,6 g
z toho cukry: 0,8 g
Vláknina: 2,2 g
Bílkoviny: 10,9 g
Sůl:
< 0,1 g