Velikonoční sekaná Crispins

Velikonoční sekaná Crispins

Pro 6 - 8 porcí

Potřebné suroviny:

Placky:
  • Směs na cizrnové placičky 250 g Crispins - Extrudo
  • Vejce 1 kus
  • Mléko 500 ml
  • Trochu oleje na pečení placek
Nádivka:
  • Uzený bok 600 g
  • Klobása 200 g
  • Vejce 6 kusů
  • Kukuřičná strouhanka 200 g Extrudo
  • Smetana ke šlehání 120 ml
  • Cibule 70 g
  • Pórek 70 g
  • Sádlo 40 g
  • Česnek 30 g
  • Kopřivy, petržel, pažitka
  • Sůl, drcený kmín, majoránka

Pojďme si ukázat jak na to

Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po ochladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky. V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, drobně nakrájené bylinky a předem uvařený uzený bok a výrazně ochucenou klobásku. Nakonec i pokrájený porek a vše zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí přimíchejte rozšlehané vejce, sůl a nakonec do vzniklé směsi vmíchejte nakrájené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku - sekanou pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 - 40 minut. 

Podávejte se salátem a jarně laděným úsměvem.