Velikonoční beránek z kukuřičné mouky

Velikonoční beránek z kukuřičné mouky

Potřebné suroviny

  • 6 vajec
  • 250g másla
  • 250g moučkového cukru
  • 200g Kukuřičné mouky  
  • 80g pohankové mouky
  • 30g bramborového škrobu
  • vanilkový lusk, špetka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100g kandovaného nebo sušeného ovoce

Pojďme si ukázat jak na to

Změklé máslo nejprve třete s polovinou cukru a souběžně přidávejte vaječné žloutky a trochu zrníček z vanilkového lusku. Směs následně vyšlehejte do hladké, pěnové konzistence. Vaječné bílky šlehejte se špetkou soli do stavu pevného sněhu. Do něho pak vmíchejte postupně zbylou část cukru. Sníh díky tomu zpevní. Následně obě hmoty zvolna promíchávejte a po lžících přidávejte sypké přísady (obě mouky a bramborový škrob a kypřidlo). Docela nakonec vmíchejte do těsta pokrájené suché či kandované ovoce obalené v troše kukuřičné mouky. Těsto hned potom přeložte do formy (předem vymaštěné a vysypané moukou) a beránka pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 - 170 stupňů 30 až čtyřicet stupňů. Záleží na velikosti formy. Je jenom na vás zda upečeného beránka jen pocukrujete nebo přizdobíte polevou.