Vánoční bezlepkové cukroví

Vánoční bezlepkové cukroví
s čokoládou

Potřebné suroviny:

  • 150 g rýžová hladká mouka 
  • 100 g cizrnová hladká mouka 
  • 120 g máslo 
  • 70 g moučkový cukr
  • 40 g bramborový škrob 
  • 1 ks vejce 
  • Skořice nebo perníkové koření

Pojďme si ukázat jak na to:

Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté všechny suroviny důkladně propracujte nejlépe na vále pomocí plastové karty na drobivé těsto a na závěr ho rukama krátce propracujte do hladké hmoty. Těsto pak nechte v mikroténovém sáčku nebo v potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Nejlépe do druhého dne. Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary. Pečte je horkým vzduchem v troubě při teplotě 160 - 170 stupňů do růžova.