Vanilkové rohlíčky z kukuřičné mouky

Vanilkové rohlíčky z kukuřičné mouky

Potřebné ingredience

  • 120 g kukuřičné mouky
  • 80 g rýžové mouky
  • 80 g solamyl škrobu
  • 70 g moučkového cukru + další na obalení rohlíčků
  • 210 g másla
  • 120 g mletých lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr

Pojďme si ukázat jak na to:

Nejlépe na pečícím vále si smícháme bezlepkové mouky, bramborový škrob  a moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené, nebo nastrouhané, změklé máslo dále mleté oříšky a žloutek. Vše důkladně zapracujeme na těsto.  Těsto následně necháme zabalené do fólie, aby nám neoschlo, uležet v lednici do druhého dne. Druhý den po vyndání z lednice těsto znova rukama propracujeme a vyválíme z něj tenký váleček z kterého odkrajujeme stejně velké kousky těsta a z nich tvarujeme rohlíčky.  Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C  a pečeme do zlatova zhruba 13 minut. Ještě teplé rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem. Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou velmi chutným vánočním cukrovím.