THAJSKÉ CIZRNOVÉ NUDLE

Thajské cizrnové nudle

Pro 4 osoby                                                                                                       Délka přípravy 45 minut

Potřebné suroviny:

Na cizrnové nudle

  • 250 g směsi Crispins cizrnové placičky
  • 500 ml mléka
  • 1 vejce
  • Kari koření, mletý zázvor

Na thajskou směs

  • 400 g krůtího masa
  • 100 g cibule
  • 150 g paprik
  • 100 g pórku
  • 80 ml kokosového mléka
  • 40 ml oleje
  • 1 vejce
  • 30 g bramborového škrobu
  • Sůl, kurkuma, paprika, chilli koření
  • Sladká chilli omáčka
  • Šťáva z citronu nebo limetky

Pojďme si ukázat jak na to

V teplém mléce rozšlehejte vejce a trochu kari koření a mletého zázvoru. Následně přidejte směs na cizrnové placičky a vzniklé, řídké těsto nechte čtvrt hodinu odstát.

Mezitím nakrájejte krůtí maso na stejnoměrné kousky a důkladně ho promíchejte s vejcem, solí, bramborovým škrobem a kořením. Cibuli nakrájejte na měsíčky, papriku na drobné trojúhelníky, pórek na stejně dlouhé nudle.

Z odleželého těsta pečte na troše oleje tenčí placky. Pokud by bylo těsto husté, mírně ho zřeďte mlékem nebo vodou. Z ochladlých placek pak nakrájejte stejnoměrné nudle.

Na pánvi, v rozpáleném oleji opékejte nejprve ochucené maso. Když je téměř opečené, přidejte cibuli, po chvíli papriky a když je i zelenina osmahnutá zalijte vše směsí kokosového mléka, citronové šťávy a sladké chilli omáčky. Směs nechte krátce povařit. Nakonec do ní vmíchejte připravené nudle, pokrájený pórek a hned poté podávejte.