
Karton 3000 g
1 ks : 12 g
Rýžovo tvarohové noky
Energetická hodnota 862 kJ / 204 kcal
- na 100 g
Tuky --- 5,1 g
Nasycené MK --- 3,0 g
Sacharidy bez vlákniny --- 32,4 g
Cukry ---1,3 g
Vláknina ---0,8 g
Bílkoviny --- 6,8 g
Chlorid sodný NaCl (Sůl) --- 0,3 g
Regenerace : Zmražené noky vložíme do vroucí jemně osolené vody a vaříme 5 min. Nebo regenerujeme v konvektomatu na
vymazanou děrovanou gastronádobu naskládáme noky do jedné vrstvy, program pára 100 °C 6-7 minut.
Po vyjmutí noky potřeme máslem a můžeme servírovat jako přílohu ke slaným pokrmům, nebo ozdobíme např.
ovocným přelivem, či mákem nebo oříšky.
Rýžovo-tvarohové noky jsou skvělý základ pro sladké i slané pokrmy – jemné, syté a přitom univerzální.
🍓 SLADKÉ VYUŽITÍ
1. S přelivem z másla, skořice a cukru
-
Noky ohřej (nebo krátce opeč na másle).
-
Posyp třtinovým cukrem a skořicí.
-
Přelij rozpuštěným máslem.
-
Můžeš přidat i mleté ořechy nebo strouhaný perník.
2. S ovocem a zakysanou smetanou
-
Podávej s dušeným ovocem (jablka, švestky, borůvky).
-
Přidej lžíci zakysané smetany nebo vanilkového jogurtu.
-
Posyp třeba drcenými sušenkami nebo granolou.
3. Zapečené jako nákyp
-
Noky vlož do zapékací misky.
-
Přelij směsí mléka, vajíčka a vanilkového cukru.
-
Přidej ovoce a trochu másla.
-
Zapeč dozlatova – skvělý dezert i snídaně.
🧀 SLANÉ VYUŽITÍ
4. S osmaženou cibulkou a zakysanou smetanou
-
Noky opeč na másle nebo přelij smaženou cibulkou.
-
Podávej se zakysanou smetanou nebo s bílým jogurtem.
-
Přidej čerstvé bylinky (pažitka, petržel).
5. Se špenátem a sýrovou omáčkou
-
Připrav listový špenát s česnekem a trochou smetany.
-
Přidej nastrouhaný sýr (např. parmazán, Niva).
-
Podávej noky jako "knedlíky" k této směsi.
6. Zapečené se zeleninou a sýrem
-
Vlož noky do zapékací misky spolu s restovanou zeleninou (cuketa, paprika, cibule).
-
Přelij směsí smetany, vejce a strouhaného sýra.
-
Zapeč dozlatova – varianta slaného nákypu.
Složení : Tvaroh tučný 44,6% (mléko, smetana, mlékárenské kultury), rýžová mouka 22,9%, bramborový škrob, voda,
sušené vejce, vláknina bramborová, sůl.

