cs

Karton 3000 g

1 ks : 12 g

Rýžovo tvarohové noky

- bez lepku 

Energetická hodnota 862 kJ / 204 kcal

- na 100 g

Tuky --- 5,1 g

Nasycené MK --- 3,0 g

Sacharidy bez vlákniny --- 32,4 g

Cukry ---1,3 g

Vláknina ---0,8 g

Bílkoviny --- 6,8 g

Chlorid sodný NaCl (Sůl) --- 0,3 g


Regenerace : Zmražené noky vložíme do vroucí jemně osolené vody a vaříme 5 min. Nebo regenerujeme v konvektomatu na

vymazanou děrovanou gastronádobu naskládáme noky do jedné vrstvy, program pára 100 °C 6-7 minut.

Po vyjmutí noky potřeme máslem a můžeme servírovat jako přílohu ke slaným pokrmům, nebo ozdobíme např.

ovocným přelivem, či mákem nebo oříšky.


Rýžovo-tvarohové noky jsou skvělý základ pro sladké i slané pokrmy – jemné, syté a přitom univerzální. 

🍓 SLADKÉ VYUŽITÍ

1. S přelivem z másla, skořice a cukru

  • Noky ohřej (nebo krátce opeč na másle).

  • Posyp třtinovým cukrem a skořicí.

  • Přelij rozpuštěným máslem.

  • Můžeš přidat i mleté ořechy nebo strouhaný perník.

2. S ovocem a zakysanou smetanou

  • Podávej s dušeným ovocem (jablka, švestky, borůvky).

  • Přidej lžíci zakysané smetany nebo vanilkového jogurtu.

  • Posyp třeba drcenými sušenkami nebo granolou.

3. Zapečené jako nákyp

  • Noky vlož do zapékací misky.

  • Přelij směsí mléka, vajíčka a vanilkového cukru.

  • Přidej ovoce a trochu másla.

  • Zapeč dozlatova – skvělý dezert i snídaně.

🧀 SLANÉ VYUŽITÍ

4. S osmaženou cibulkou a zakysanou smetanou

  • Noky opeč na másle nebo přelij smaženou cibulkou.

  • Podávej se zakysanou smetanou nebo s bílým jogurtem.

  • Přidej čerstvé bylinky (pažitka, petržel).

5. Se špenátem a sýrovou omáčkou

  • Připrav listový špenát s česnekem a trochou smetany.

  • Přidej nastrouhaný sýr (např. parmazán, Niva).

  • Podávej noky jako "knedlíky" k této směsi.

6. Zapečené se zeleninou a sýrem

  • Vlož noky do zapékací misky spolu s restovanou zeleninou (cuketa, paprika, cibule).

  • Přelij směsí smetany, vejce a strouhaného sýra.

  • Zapeč dozlatova – varianta slaného nákypu.


Složení : Tvaroh tučný 44,6% (mléko, smetana, mlékárenské kultury), rýžová mouka 22,9%, bramborový škrob, voda,

sušené vejce, vláknina bramborová, sůl.