Řízek v kukuřičné strouhance

Řízek v kukuřičné strouhance 

Potřebné suroviny:


Pojďme si ukázat jak na to:

Maso si nakrájíme na plátky, položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme. 
V jednom hlubokém talíři si rozmícháme cizrnovou mouku s vodou dokud se nerozpustí hrudky. Do druhého talíře si dáme strouhanku na obalení. Nejdříve plátky masa z obou stran obalíme v talíři s cizrnovou směsí a poté z obou stran obalujeme v kukuřičné strouhance. Takto obalené řízečky smažte ve správně rozehřátém tuku (cca 160 až 180 C), protože pokud by byl tuk chladnější obal by ho nasákl zbytečně mnoho. Smažíme do zlatova asi 8 minut. Podávat můžete s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem a nebo jen tak s pečivem.