Bezlepkový koláč se zakysanou smetanou
Bezlepkový koláč se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
- 105g Jáhlové mouky
- 210g Pohankové mouky
- 105g Rýžové mouky
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
- 200g cukru krupice
- 2ks vanilkového cukru
- 4 lžíce oleje
- 300g zakysané smetany
- 1 vejce
- ovoce dle chuti
Žmolenka: 40g másla,50g cukru krupice, 50g krupičky jemné rýžové
Pojďme si ukázat jak na to:
Celé vejce smícháme v míse s cukry - vanilkový i krupici. Přidáme olej, zakysanou smetanu, mouky s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud by smetana byla hodně hustá, použijeme na rozředění trochu mléka. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a rýžovou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně rozetřeme a na něj poklademe ovoce dle chuti a zasypeme žmolenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 C cca 45 minut.