BÁBOVKA Z RÝŽOVÉ A POHANKOVÉ MOUKY

Bábovka z rýžové a pohankové mouky

Potřebné suroviny: 

Na běžnou formu

  • 1,5 hrnku rýžové mouky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva bez lepku
  • Kůra z BIO citronu
  • Kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání formy.

Pojďme se podívat jak na to:

Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
Vymažeme formu olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukry do pěny. Následně přidáváme po částech mléko, olej a mouky, které jsem si promíchali s kypřícím práškem a důkladně vše promícháme, aby bylo těsto bez hrudek. Z vaječných bílků ušleháme sníh a opatrně přidáme do zbylého těsta a vmícháme. Přidáme kůru z citronu a opět zamícháme.
Vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 40 minut.
Po vyndání z trouby,vyklopíme z formy a po vychladnutí, můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.