BÁBOVKA Z RÝŽOVÉ A POHANKOVÉ MOUKY
Bábovka z rýžové a pohankové mouky
Potřebné suroviny:
Na běžnou formu
- 1,5 hrnku rýžové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/2 rostlinného oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva bez lepku
- Kůra z BIO citronu
- Kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání formy.
Pojďme se podívat jak na to:
Rozehřejeme si troubu na
180 °C.
Vymažeme formu olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukry do
pěny. Následně přidáváme po částech mléko, olej a mouky, které jsem si
promíchali s kypřícím práškem a důkladně vše promícháme, aby bylo těsto bez
hrudek. Z vaječných bílků ušleháme sníh a opatrně přidáme do zbylého těsta a
vmícháme. Přidáme kůru z citronu a opět zamícháme.
Vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 40
minut.
Po vyndání z trouby,vyklopíme z formy a po vychladnutí,
můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.