Jáhlový velikonoční beránek

Velikonoční beránek jáhlový

Potřebné suroviny:

  • Směs na jáhlové kuličky 250 g Crispins 
  • 450 ml mléka - nebo smetany na vaření
  • 50 g přírodního třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 100 g kukuřičné mouky o
  • 50 g mleté mandle 
  • 50 Kandovaného ovoce 50 g
  • bramborový škrob 50 g
  • sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • tuk na vymazání formy

Pojďme si ukázat jak na to 

Vejce rozšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté přidejte pokrájené kandované nebo sušené ovoce, vlažné mléko, mleté mandle, bramborový škrob a kukuřičnou mouku. Vše důkladně promíchejte. Nakonec do řídké směsi vmíchejte sáček směsi na jáhlové kuličky Crispins  a prášek do pečiva. Vše hned přeložte do předem vymazané a kukuřičnou moukou lehce vysypané formy. Pečte v troubě při 160 - 170 stupních přibližně 40 minut. Záleží na velikosti formy.