FALAFEL S ČERVENOU ŘEPOU

Falafel s červenou řepou


Potřebné suroviny:

Na falafel

  • 200 g směsi na cizrnový falafel
  • 300 ml studené vody
  • 2 lžičky oleje
  • 1 větší červená řepa
  • 1 hrst nasekaného koriandu
  • 1 hrst mletého římského kmínu
  • Sůl a pepř na dochucení

Na salát:

  • 50 g červené čekanky
  • 50 g římského salátu
  • 50 g kadeřávkového salátu
  • 50 endivie kadeřavé
  • 2 lžíce livovového oleje

    K servírování: dýňová semínka


Nejprve si připravíme falafel. Směs na cizrnový falafel smícháme s 300 ml studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme najemno nastouhanou červenou řepu. Nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme kuličky. Pečeme buď na oleji nebo ve fritéze.

Listy salátu důkladně omyjeme, otřepeme a necháme v cedníku okapat. Saláty poté nakrájíme na velikost jednoho soust a promícháme s olivovým olejem.
Salát dáme do talíře nebo do misky. Přidáme připravený falafel a posypeme dýňovými semínky.