en

CIZRNOVÁ BÁBA aneb zemlbába bez lepku

Cizrnová bába aneb zemlbába bez lepku

Pro 4 osoby                                                                                                       Délka přípravy 60 minut

Potřebné suroviny:

Na lívanečky

  • 250 g směsi Crispins cizrnové lívanečky
  • 400 ml mléka
  • 1 vejce
  • Trochu oleje nebo másla na pečení

Na cizrnovou bábu

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 40 g moučkového cukru
  • Vanilku nebo vanilínový cukr
  • 1 vejce
  • 400 g odjádřených jablek
  • 60 g másla
  • 50 g rozinek
  • Mletou skořici, citronovou šťávu

Pojďme si ukázat jak na to

V teplém mléce svižně rozšlehejte vejce a cizrnovou směs a vzniklé těsto nechte zakryté cca 30 minut odstát. Následně těsto promíchejte a pečte z něho stejnoměrné lívanečky na lehce pomaštěné pánvi.

Tvaroh vymíchejte s vejcem, vanilkovými semínky, moučkovým cukrem a citronovou šťávou a rozinkami. Jablka nastrouhejte včetně slupek na hrubém struhadle. Nádobu vhodnou k zapékání vytřete částí másla poté do ní skládejte vždy vrstvu lívanečků, rozetřeného tvarohu a strouhaných jablek okořeněných mletou skořicí. Navrch můžete nádobu ozdobit plátky jablek a řezy z lívanců a poklást plátky másla.

Poté vše pečte v troubě horkým vzduchem na 160 stupňů 30 - 45 minut. Podávejte přelité ovocným sirupem případně doplněné ovocem a jogurtem.