DÝŇOVÁ BÁBOVKA

Dýňová bábovka z rýžové mouky

Potřebné suroviny: 

Na běžnou formu

  • 4 vejce
  • 300 g očištěné hokaido
  • 300 g rýžová mouka Extrudo
  • 200 g přírodní třtinový cukr
  • 150 g máslo
  • 100 g sušené ovoce (rozinky, brusinky)
  • 35 g bramborový škrob
  • Sáček kypřicího prášku do pečiva bezlepku
  • sůl, perníkové koření, vanilkový lusk
  • kousek másla a trochu kukuřičné mouky na vymaštění a vysypání formy

Pojďme si ukázat jak na to:

Dýni zbavenou vláknitého středu s jádry najemno nastrouhejte včetně slupky. Na mírném teple ji duste s máslem, špetkou cukru a polovinou cukru tak dlouho až změkne a cukr počíná karamelizovat. Nakonec vmíchejte zrnka z vanilkového lusku a asi půl lžičky perníkového koření.

V míse šlehejte vejce s druhou polovinou cukru do světlé hutné pěny. Do ní pak zapracujte bramborový škrob, rýžovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a karamelizovanou dýni a kousky sušeného ovoce. Vzniklou hmotu vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a hned ji pečte horkým vzduchem v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 40 minut.