Citrónové sušenky

Citrónové sušenky

Potřebné suroviny:


Pojďme si ukázat jak na to:

Máslo nahrubo nastrouhejte a spolu s ostatními surovinami promíchejte. Je dobré provést první část promíchávání na vále pomocí plastové karty. Až když je ze všeho moučná drobenka, umáčkněte těsto rukama, krátce propracujte do stejnorodé hmoty a následně nechte těsto v mikroténovém sáčku nebo v potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Ideálně do druhého dne. Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary. Pečte je horkým vzduchem v troubě při teplotě 160 - 170 stupňů do růžova. Citronové sušenky pak promazávejte krémem či ovocnou zavařeninou nebo jen polévejte citronovou polevou z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy.