Falafel burger od bloggerky Gábi

Také milujete burgery? V tom případě se nechte inspirovat food bloggerkou Gábi v kuchyni, která vytvořila neotřelý recept na trendy veggie burger z cizrny a červené řepy. Příprava jednoduchého, chutného a zároveň zdravého burgeru vám nezabere mnoho času a u svých dětí, či přátel rozhodně zabodujete. 

Burger s červenou řepou

Potřebné suroviny

Avokádový dip

  • 1 avokádo
  • 1 malá červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a pepř na dochucení

Hummus dip

  • 200g směsi na cizrnový hummus
  • 600ml studené vody
  • 60g sezamové pasty
  • Sůl, pepř, chili paprička na dochucení

Na kompletaci: rajče, mix salátů, hamburgerové housky

Pojďme si ukázat jak na to 

Směs na cizrnový falafel smícháme s 300ml studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu, dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme placičky. Pečeme buď na oleji nebo v troubě.

Na avokádový dip si rozmačkáme na prkýnku avokádo a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibulku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Hummus si připravíme z 100g směsi. Přidáme 400ml vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme cca 40g sezamové pasty a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem nebo chilli papričkou.

Kompletujeme do hamburgerových housek. Na vrchní stranu housky dáme připravený hummus, na spodní stranu housky dáme připravený avokádový dip. Přidáme rajče, mix salátu a falafelovou placku s červenou řepou.

Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory či červenou řepou.


A kdo to Gábi je?
Jsem jen obyčejná holka, která se rozhodla změnit svůj život. Ráda vařím a peču ve své milované kuchyni v souladu se zdravým životním stylem. Miluju kavárny, co mají kouzlo. Miluju bistra, kde myslí na zdraví lidí. Miluju zabalit si svůj batoh a vyrazit kamkoliv. Miluju překvapení. Miluju a jsem milována. 
Gábi v kuchyni.