Bublanina z rýžové a kukuřičné mouky

Bublanina z rýžové a kukuřičné mouky

Potřebné suroviny

  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • ½  hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2-3 celá vejce
  • 1 kypřící prášek
  • citrónová kůra
  • třešně (nejlépe vypeckované)
  • kukuřičná mouka na vysypání

Žmolenka:


Pojďme si ukázat jak na to:

Cukr vyšleháme s vejci a přidáme ostatní přísady -  mouky  ideálně prosít - a vše dohromady promíchat do hladkého těsta. Nalít do vymazané a
 mouku vysypané formy, přidat třešně a posypat žmolenkou. Dát péct do předem předehřáté
trouby na 180 °C cca 40 min, těsto zkusíme špejlí, pokud je suchá, je bublanina hotová.

Žmolenka: Smíchejte máslo, cukr a postupně přidávejte mouku. Drobenka je hotová, když bude mít požadovanou konzistenci (sušší nebo mastnější dle typu koláče) a bude se hezky drobit mezi prsty.