Nedělní bábovka
Potřebné suroviny:
- 1,5 hrnku rýžové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/2 rostlinného oleje a 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice a 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva bez lepku
- Kůra z BIO citronu
- Kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání formy
Pojďme si ukázat jak na to:
- Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
- Vymažeme formu olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
- Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukry do pěny.
- Následně přidáváme po částech mléko, olej a mouky, které jsem si promíchali s kypřícím práškem a důkladně vše promícháme, aby bylo těsto bez hrudek. Z vaječných bílků ušleháme sníh a opatrně přidáme do zbylého těsta a vmícháme. Přidáme kůru z citronu a opět zamícháme.
- Vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 40 minut.
- Po vyndání z trouby,vyklopíme z formy a po vychladnutí, můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.
- TIP: Kdyby jste si nebyli jisti, jestli je již bábovka upečená, máme pro vás jednoduchý trik. Vezměte si špejli a bábovku s ní propíchněte. Pokud je špejle po vytáhnutí suchá, máte hotovo.