Bábovka z rýžové a pohankové mouky

Nedělní bábovka 

Potřebné suroviny:

  • 1,5 hrnku rýžové mouky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 rostlinného oleje a 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice a 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva bez lepku
  • Kůra z BIO citronu
  • Kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání formy 

Pojďme si ukázat jak na to:

  • Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
  • Vymažeme formu olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
  • Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukry do pěny.
  • Následně přidáváme po částech mléko, olej a mouky, které jsem si promíchali s kypřícím práškem a důkladně vše promícháme, aby bylo těsto bez hrudek. Z vaječných bílků ušleháme sníh a opatrně přidáme do zbylého těsta a vmícháme. Přidáme kůru z citronu a opět zamícháme.
  • Vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 40 minut. 
  • Po vyndání z trouby,vyklopíme z formy a po vychladnutí, můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.
  • TIP: Kdyby jste si nebyli jisti, jestli je již bábovka upečená, máme pro vás jednoduchý trik. Vezměte si špejli a bábovku s ní propíchněte. Pokud je špejle po vytáhnutí suchá, máte hotovo.